GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer

Designa Egen Ring

Designa Ditt Eget Smycke

På Hellströms Guld har du som vill bära ett unikt smycke chansen att designa din egna ring. Nedan listar vi de viktigaste sakerna att fundera över när du väljer vilken typ av ring du vill designa, givetvis hjälper vi dig med övriga frågor i vår butik på Östermalm. I denna guide kommer vi gå igenom det mest essentiella: modell, sten och material.

Modell

När du designar din ring hos oss finns det många modeller att välja mellan. Här finns inga rätt eller fel. Gå på magkänslan. Vilken ring vill du ha och vilken modell passar din budget?
Nedan kan du läsa om de mest populära modellerna.

Illustration av en solitärring.Illustration av en slät ring.Illustration av en alliansring.Illustration av en sidostensring.Illustration av en trestensring.Illustration av en haloring.

Solitärring

En klassisk förlovningsring med elegant design. En solitärring har i regel en diamant och är i sin karaktär omedelbart igenkännlig.

Slät Ring

Släta ringar är traditionella, enkla och klassiska ringar utan stenar.

Alliansring

En ring med fler än tre stenar kallas för alliansring. Ringen sägs vara en symbol för evig kärlek och är en populär modell för både vigsel och förlovning.

Sidostensring

En solitärring utsmyckad med två eller fler mindre sidostenar. Sidostensringen tar det vi gillar med den ikoniska solitärringen och gör en ny tolkning.

Trestensring

En vacker ring med tre diamanter. Som det låter är den enkel, stilren och en utmärkt förlovningsring.

Haloring

En exklusiv ring som består av en större diamant som omges av en cirkel med mindre diamanter. Bilder gör denna ring inte rättvisa. Upplev den på riktigt i vår butik.

Sten

Likt val av modell finns inga rätt eller fel vid val av sten. Här illustrerar vi de mest populära slipningarna. Har du idéer eller en bild på en slipning du skulle önska? Kom in och presentera detta hos oss på Östermalm så hjälper vi dig genom hela processen.

Bild som illustrerar utseendet på en brilliantslipad diamant.Bild som illustrerar utseendet på en ovalslipad diamant.
Bild som illustrerar olika metaller.

Material

De vanligaste materialen vid tillverkning av ringar är rött guld (den särklass vanligaste guldfärgen), vitt guld, roséguld och platina. Dessa material är slittåliga och är därav de populäraste att använda vid tillverkning av smycken.

Vi skapar ditt smycke

Sedan 1955 har vi på Hellströms Guld etablerat oss som en av Stockholms främsta guldsmedsbutiker och ateljéer. Med vår långa erfarenhet inom branschen kan vi säkerhetsställa att du som kund får lämna butiken med smycket du alltid drömt om. Vill du boka kostnadsfri rådgivning för design av egen ring? Ring oss genom att klicka på knappen nedan.