Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

DESIGNA DIN EGEN RING HOS EN SMYCKESBUTIK I STOCKHOLM

2017/12/26

Känner du till diamantringseffekten? Det är vad vi på svenska kallar total solförmörkelse. Ett ganska vackert och romantiskt sätt att beskriva ljuset runt månen som syns vid dessa ganska ovanliga tillfällen. På många sätt passar det bra med tanke på kopplingen till det lite mystiska och fantastiska som rymden och planeterna är. Det vackra och romantiska är ju också något som är aktuellt för dig som ska förlova eller gifta dig, eller hur?

Om du är ute efter att uppnå en tidlös effekt med dina smycken finns det några saker att tänka på och ta ställning till. Låt oss börja med några torra fakta. Till att börja med är det viktigt att du och din partner pratar ihop er. Om ni är överens och har samma mål när ni går till en smyckesbutik i Stockholm ökar möjligheten för ett lyckat resultat. Hur ser er budget ut? Hur lång tid har ni på er?

Prata med släkt och vänner

Nästa punkt är social och har med familj och vänner att göra. Ställ frågor som, finns det särskilda traditioner i vår släkt? Ska jag utgå ifrån ärvda smycken? När mina kompisar ser på mig, vilken typ av ring skulle passa min stil? Sitt ner med föräldrarna en stund och kika i album och prata om tidigare bröllop och kalas, det kan ge mer än du tror när du vill ha idéer inför att designa egen ring.

Tänk fritt

Naturligtvis ska du börja med att vara lite galen och fri. Om du hade alla pengar i världen, hur skulle din vigselring då se ut? Om du var Dior, Picasso eller Givenchy, hur skulle du då utforma den? Vad gillar du när det gäller kläder, skor eller inredning? Vad gillade du när du var yngre? Finns det färger och former som har följt dig genom livet? Har du sett en diamantring någonstans i Stockholm eller på någon annans finger som du vill inspireras av? Kanske en artist eller filmstjärna som lyckats med detta, som exempelvis den aktuella förlovningen mellan brittiska prins Harry och skådespelerskan Meghan Markle, där ringen har stenar från hans mammas samlingar. Eller 42-miljonersringen som Beyonce fick av Jay-Z. Lite längre tillbaka i tiden har Johns F Kennedy och Jackie eller Richard Burtons 40-årspresent till Elizabeth Taylor inspirerat många. Eller fått många att sucka av avund kanske…

?

Viktiga termer

Några fler fakta innan du sätter igång: det finns några ord som börjar på C som brukar figurera i det här sammanhanget, till exempel ”cut”, ”color” och ”carat”. Det vill säga slipningen, färgen eller vikten. Det kan också vara bra att känna till vad ”clarity” står för. Den följer en skala mellan FL, ”flawless” eller felfri och i andra änden klarhetsgraden, ”I 3” innebär defekter på stenen som du ser tydligt med ögat. Och du – glöm inte bort att ha roligt under tiden av planeringen och formgivningen!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”