Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

6 TECKEN PÅ ATT DITT GULDSMYCKE ÄR OÄKTA

2015/12/10

I en tävlingsinriktad bransch med hård konkurrens är det inte ovanligt att man släpper på kvalitén för att pressa priserna när man säljer smycken. Genom att göra det kan man attrahera mer kunder och stå ut från mängden, men det är många kunder kanske inte inser när de tror att de gör ett kap är att smycket då inte längre håller måttet när det kommer till kvalité. Genom att blanda ut en liten mängd guld med andra metaller kan man skapa ett guldlikt utseende som för ett otränat öga kan se ut som ”the real deal”. Men det finns vissa indikatorer du kan spana efter för att undvika att köpa smycken som inte lever upp till dina förväntningar.

1. Missfärgningar kan vara ett tecken på att smycket inte är gjort av rent guld. Titta efter missfärgningar mellan länkar eller där smycket har mest kontakt med huden.

2. Ett smycke i guld bör ha en liten symbol som berättar om detta. Finns inte den symbolen bör du nog vara lite misstänksam.

3. Gör ett syratest. Om du droppar en droppe salpetersyra på ditt smycke och fläcken förvandlas till att vara grönaktig eller vit betyder det att smycket inte är rent guld. Om fläcken däremot är oförändrad kan du vara lugn.

4. Testa med en magnet. Ett guldsmycke bör inte påverkas av en magnet, gör smycket det är det inte guld.

5. Om du släpper ner ditt smycke i ett glas vatten och smycket flyter är det inte guld.

6. Testa mot din hud. Sätt lite flytande hudkräm på en bit av din arm, gnugga därefter smycket mot huden. Om smycket färgar av sig i en svart eller grönaktig färg innebär det att det är oäkta.

Om du vill vara säker på att de smycken du köper faktiskt är guld bör du vända dig till en pålitlig guldsmed som bara handlar med rent guld. En sådan guldsmed är Hellströms Guld, vilka inte kompromissar med kvalitén när de tillvekar sina smycken.

Hellströms Guld är en guldsmed i Stockholm som säljer allt ifrån halsband och örhängen till vigselringar. De har sin egen produktionsstudio där de skapar unika och skräddarsydda designsmycken.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld.”