Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

KÖP VACKRA DIAMANTRINGAR I STOCKHOLM

2017/05/31

Många bär på en dröm att någon gång i livet köpa diamantring. Det är en investering som kan bli livslång men som också kräver en del kunskap.

Till exempel behöver du bestämma dig för om du ska köpa en färdig ring eller om du ska vara med och påverka designen. Utöver det är det bra att förstå de grundläggande fyra ”C:na”, som beskriver kvaliteten och avgör värdet på diamanten. Kombinationen av dem är avgörande för både utformning och pris på din ring:

C som i ”cut”

Många anser att slipningen är det viktigaste, då den är vad som avgör diamantens briljans. En perfekt slipad diamant återreflekterar ljus bättre än vad en sämre slipad sten gör. En sådan sämre sten är antingen för grund eller för djup.

C som i ”color”

En diamants färg betygsätts på en skala från D-Z. Diamanter med betyget D-E är helt färglösa och är också de dyraste. Ju längre ner man kommer på färgskalan desto gulare och billigare blir diamanten.

C som i ”carat”

Detta är en måttenhet och visar diamantens vikt. Högre karat innebär i regel en dyrare sten, eftersom den är större, men man ska inte stirra sig blind på ”carat” (vikten). Vikten är inte alltid samma sak som storleken. Beroende på slipning och form kan diamantens diameter tvärtom upplevas väldigt olika.

C som i ”clarity”

Klarheten hos en diamant mäts med en gradering som börjar på ”F” och det motsvarar då en sällsynt diamant som är helt felfri: IF – Internally Flawless. Längre ned på skalan kan man hitta små till allt större inneslutningar.

Nu för tiden är utbudet ganska stort bland olika diamantbutiker i Stockholm men hur började egentligen historien om kvinnors kärlek till diamanter? Man brukar ofta hänvisa till den amerikanska bröllopskampanjen ”En diamant är för evigt” från 1948. Den resulterade i att runt åtta av tio amerikanska brudar införskaffade vigselringar med diamanter. Några exempel på berömda diamantringar är den Jay-Z gav Beyoncé som förlovningsring. Den värderas till drygt 42 miljoner svenska kronor. En annan är den Elizabeth Taylor fick av Richard Burton i 40-årspresent 1972. Den var på över 69 karat.

En växande trend för diamantringar i Stockholm är att de även bärs av män. Ofta är de mer diskret utformade än i kvinnornas, men kan självklart likväl vara mycket vackra och stiliga. Diskutera materialval och utformning med den kunniga personalen hos Hellströms Guld. De är en juvelerare med lång historia och gedigen erfarenhet.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld.”

Tags: Diamantbutikerna i Stockholm, Diamantringar i Stockholm, Köpa diamantring