Vackra diamantringar och smycken i Stockholm

skinande diamantring i StockholmVi har ett stort utbud av diamantsmycken, välj bland vackra halsband och vigselring i vitguld med diamant. Vi guidar dig till den perfekta diamanten.

Stenens form
Det finns en rad olika slipningar och former att välja bland, de mest populära är runda eller prinsess. Prinsesslipade är oftare billigare då man kan ta till vara på stor del av den råa diamanten.

Diamantens 4 C:n
Diamanter graderas enligt fyra C: cut, color, carat (vikt) och clarity.
Förhållandet och balansen mellan dessa fyra faktorer avgör kostnaden av ringen. Varje C är viktigt och genom att känna till värdet för varje C kan du lättare prioritera och hitta en ring inom dina budgetramar.

Cut – många anser att slipningen är det viktigaste då det är det som avgör diamantens briljans. En perfekt slipad diamant återreflekterar ljus bättre än vad en sämre slipad sten gör. En sämre slipad sten är för grund eller för djup.

Color – en diamants färg betygsätts på en skala från D-Z.
Diamanter med betyget D-E är helt färglösa och är också de dyraste. Ju längre ner man kommer på färgskalan desto gulare och billigare blir diamanten.

Clarity – Klarheten hos en diamant mäts med en gradering som börjar på F och det motsvarar då en sällsynt diamant som är helt felfri: IF – Internally Flawless. Längre ned på skalan kan man hitta små till allt större inneslutningar.

Carat – är en måttenhet och visar diamantens vikt. Högre karat innebär i regel en dyrare sten eftersom den är större, men man ska inte stirra sig blind på Carat (vikten). Vikten är inte alltid samma sak som storleken, beroende på slipning och form kan diamantens diameter tvärtom upplevas väldigt olika.