Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

BETYDELSEN AV ACCESSOARER OCH SMYCKEN

2016/06/20

En av de äldsta metaller som används för att göra smycken är guld. Guld är en mycket efterfrågad metall och har under flera 100 år använts som handelsvara och betalningsmedel.

Än idag är det många som investerar i guld, dock är det kanske vanligast att man ser det i form av smycken. Smycken har alltid varit en del av den mänskliga fåfängan och man har hittat guldsmycken som sträcker sig ända tillbaka till 400-talet e.Kr.

Trender utvecklas och så gör även stilen på smycken och accessoarer. Den stora trenden 2016 för smycken i de nordiska länderna är minimalism. Som Europa återhämtar sig från den ekonomiska krisen 2008 verkar den allmänna känslan vara, “less is more”.

Vikten av accessoarer

“Less is more” känslan verkar också gälla för accessoarer. Accessoarer kan ”göra en” outfit eller användas för att bryta av, tex om man är klädd helt i svart kan det vara snyggt att bryta av med ett halsband i en stark färg. Accessoarer kan säga mycket om en person. Det är viktigt att avsätta i lite tid och ansträngning för att hitta smycken och accessoarer som återspeglar vem du är.

Ett par fina guld örhängen är ett sätt att väcka uppmärksamhet mot ansiktet och halsen och de kan bäras till allt och närsomhelst. Till skillnad från stora djärva örhängen som blir ett uttalande och passar bäst till fest, fungerar mindre örhängen som ett fint vardagligt komplement och kan bäras även till jobbet. Istället för stora, utstickande halsband, kan du köpa enkla guld halsband i form av tunna kedjor som är snygga att bära 2-3 st tillsammans, kombinera i olika längder och sätt ett litet berlock på en av kedjorna. Det finns en mängd olika halsband och berlocker att välja mellan. Det är populärt att bära en berlock som representerar något du gillar eller från en betydande tid i ditt liv.

Personifiera ditt smycke

Det finns många sätt att anpassa smycken. Du kan välja att bära bokstäver som ett hänge. Dessa bokstäver kan vara ditt namn eller initialer, eller kanske namnet på någon du håller av väldigt mycket. Du kan också välja att bära ditt stjärntecken som ett hänge eller som berlock på ett armband. Istället för att köpa färdiga motiv kan du göra en anpassad design som du själv skapat. Hos Hellströms Guld kan du köpa guld i Stockholm eller få specialtillverkade smycken gjorda.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”