Vi tillverkar din alliansring i guld eller silver

Vi på Hellströms Guld erbjuder ett stort utbud av ringar till förlovning och alliansringar i Stockholm. Du hittar vår smyckesbutik i Stockholm på Nybrogatan, där vi även har vår egen studio för egentillverkning av smycken.

Ringar har funnits med oss sedan urminnes tider och de används för olika ändamål som till exempel giftermål, förlovning eller om man bara vill ge bort en fin present till en speciell person.

Vi tillverkar din alliansring i guld eller silver

En alliansring är vackert dekorerad med slipade ädelstenar, vanligtvis diamanter, och anses av många vara ett tecken på evig kärlek. Kanske just av den anledningen är det många kvinnor som väljer en alliansring som vigselring. Dessa ringar är oftast tillverkade av guld eller platina som täcks av stenar på utsidan av ringen, hela vägen runt. För ett par finns det knappast något annat bättre sätt att säga “för evigt” än med dessa ringar. Att formen på ringen är en cirkel är mycket passande då en cirkel symboliserar evighet och odödlighet.

Vigselringen är en urgammal tradition som sträcker sig tillbaka ända till den gamla romartiden och användes då, precis som nu, som ett bevis på de löften man avgett till varandra. Ringen sitter på vänster ringfinger, och även där finns det en tanke bakom. Under antikens tid trodde man nämligen att den så kallade kärleksvenen gick från fingertoppen på vänstra handens ringfinger, raka vägen till hjärtat. Om det stämmer eller inte låter vi vara osagt, dock lagstadgades det under 1600-talet i Sverige om att bära ringen på vänster ringfinger.

Alliansringar symboliserar den eviga kärleken. Vanligtvis är det kvinnorna som bär ringen medan männen väljer en neutral, slät ring.