Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

VÄLJ ATT DESIGNA DIN EGEN DIAMANT RING

2017/11/30

Alla behöver vi lite glamour och guldkant mellan varven. För en del av oss räcker det med att unna oss en mazarin till kaffet, eller ett lite dyrare vin till helgen. Men så finns det de här riktigt stora och viktiga tillfällena, bara några få gånger under en livstid som verkligen behöver markeras ordentligt. Och firas! Vi talar förstås om de stora romantiska händelserna som förlovning och bröllop. Själva kalaset kan vara stort eller litet, enkelt eller påkostat, men en väldigt viktig detalj är förstås ringarna ni ger varandra. Här är några saker du ska tänka på om du vill designa din egen ring.

Evigt och tidlöst

Traditionen att deklarera och visa att man är förlovad eller gift, genom att bära ringar är gammal. Naturligtvis har utseendet och typen av ringar sett olika ut genom århundradena. Ibland har det varit inne med släta och breda ringar, i andra perioder har många valt att dekorera silver eller guldringar med pärlor, eller att gravera in kärleksdikter på insidan. Det är förstås först efter att man började producera diamanter från gruvorna i Sydafrika som det blev möjligt att köpa diamantring. En stor reklamkampanj ”Diamonds are for ever” och en uppmaning att en sådan ring (för män på 1940-talet) var värd två månadslöner skapade stort intresse! Det resulterade i att förlovningsringar blev den viktigaste varan på de stora amerikanska varuhusen och smyckesbutikerna. Sedan spreds intresset över världen.

Livslång relation

Inför en sån här stor investering är det viktigt att du är klar över vad du vill och vad du och din partner gillar. Vilken typ av smycken har du i övrigt? Hur skulle du beskriva din klädstil och din livsstil? Hur stor är budgeten? Finns det traditioner att knyta an till i din familj och släkt? (Glöm inte fråga mostrar och kusiner och titta i familjealbumen.) Har du några design-ideal eller vill du börja med ett tomt ark för din egen utformning? Även om du känner stor inspiration är det en god idé att lära sig av andra som utformar smycken professionellt. Passa på att fråga Hellströms Guld som säljer diamantring i Stockholm vad du ska undvika och var du ska börja för bästa resultat.

I nöd och lust

Som du vet finns det olika typer av vigselakter. Många väljer en med religiösa förtecken. Andra tycker det känns bättre att vigas borgerligt. Gemensamt för alla är att de två parterna ger ett löfte, ett trohetslöfte. Några vill göra detta med alla släktingar och vänner närvarande, andra gillar att bara samla några få vänner, som bröllopsvittnen. En annan viktig detalj är att äktenskapet ska registreras i folkbokföringen. Det här är både en privat och offentlig sak. Kanske kan man säga att ringarna och den roliga bröllopsfesten är grädden på moset? Det hela är en fin och festlig kombination av en formell juridisk akt och livets bästa kalas. Så stressa inte och fördela din energi på ett klokt sätt – och inte minst, försök ha roligt under tiden!

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”

Tags: Designa din egen diamantring, designa egen ring, Diamantring Stockholm, Köpa diamantring