Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

UNIKA MÄNNISKOR KRÄVER UNIKA SMYCKEN

2015/04/11

Smycken finns i alla de former och har olika betydelse för olika personer. Det finns de som vill ha många olika typer av smycken att välja mellan beroende på humör och då behöver de kanske inte vara så exklusiva. Det finns också de som har ett eller ett par smycken som de bär varje dag. Det kan vara ärvda smycken med en lång historia och ett stort värde för den som äger dem. Smycken kan vara ett uttrycksmedel som visar vem du är. Halsband, armband, ringar, kedjor och örhängen är exempel på vanliga smycken som ofta kombineras med  pärlor och ädelstenar och blir till vackra konstverk.

I en värld där allt är anpassat och skräddarsytt efter kundens önskemål hade det varit märkligt om inte trenden hade nått smyckesbranschen. En av de vanligaste förekomsterna av skräddarsydda smycken är hängen eller ringar med namnet på den som bär dem eller namn på dennes make eller maka eller kanske barn. Men det finns andra sätt att göra smycken personliga. Istället för att välja smycken ur en kollektion kan man hos vissa juvelerare och guldsmeder få designa sina egna smycken eller komma med önskemål på utseendet av smycket.

Egen design smycken

Ett sätt att göra sina smycken personliga är att designa ett monogram som man sedan låter tillverkas som ett smycke i guld eller silver. En trend är att välja olika ädelstenar och kombinera dem med olika metaller till kreativa skapelser. En guldsmed som har egen tillverkning av smycken är Hellströms Guld i Stockholm. De designar och tillverkar smycken i guld och silver med olika ädelstenar efter kundens önskemål. Deras kreationer blir därför helt unika och uppskattas inte bara av dem som beställer dem utan även av dem som ser dem. De verkar kunna skapa alla typer av smycken från klassiskt stiliga till moderna och vågade, för ung såväl som för gammal. För vissa är det det enkla som attraherar medan andra dras till det rikt utsmyckade och stora och det finns även de som söker det unika och speciella med smycken i guld.

Guldsmycken är tidlösa och passar till allt, för såväl vardag som fest. Guld är inte bara omtyckt för sin mångsidighet utan även för att det är ett hållbart och attraktivt material som håller i generationer. Hos Hellströms Guld finns allt från förlovnings- och vigselringar till armband och halsband i guld och även silver. Önskar man egen design smycken verkar det inte vara något problem för dem eftersom de har en egen studio där de tillverkar kundanpassade smycken och andra spännande kreationer.

”Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld.”