Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

UNDERSÖK UTBUDET I DIN SMYCKESBUTIK STOCKHOLM

2017/06/30

Smycken är förknippade med de stora livshändelserna och ofta med livslång kärlek och starka traditioner. Att markera sin kärlek med en ring har långa anor. Redan antikens Rom användes ringar för att bevisa en romantisk överenskommelse.

Att även mannen får en förlovningsring förekommer dock bara i en handfull länder. Förutom i Sverige även hos några nordiska grannar och i Tyskland, Nederländerna och Brasilien.

Har du själv några ärvda smycken som ska justeras? Eller drömmer du om att designa din egen ring? Kom in och diskutera saken. Ställ alla typer av frågor och lär dig mer om förutsättningar och kostnader. Hos en professionell guldsmed finns alltid de rätta kunskaperna om hantverket och möjligheterna att förverkliga dina planer.

Läs mer om ringens olika material och beståndsdelar här nedanför:

Metallen är en grundplåt

Silver eller sterlingsilver är en legering som består av 92,5% silver och resten koppar. En äkta silverring har en äkthetsstämpel eller kontrollstämpel. Du hittar prisvärda silverringar i Stockholm. Silvret är en populär ädelmetall som kan bäras både till vardag och till fest. Dessutom är de snygga både till roséguld och vitt guld.

När det gäller guld är det röda det vanligast förekommande i Sverige och standard är 18 karat, alltså 75% guld och resten koppar och silver. Större andel koppar gör tonen varmare och högre inslag av silver gör färgen kallare. Vitguld består förutom guld av silver, koppar och exempelvis platina eller palladium.

Stenarna är pricken över i

Har du planer på att köpa diamantring? Här är några termer som är bra att känna till:

  • C som i ”cut”: Många anser att slipningen är det viktigaste, den avgör diamantens briljans.
  • C som i ”color”: En diamants färg betygsätts på en skala från D-Z. Diamanter med betyget D-E är helt färglösa och är också de dyraste.
  • C som i ”carat”: Anger diamantens vikt. Högre karat innebär i regel en dyrare sten eftersom den är större, men man ska inte stirra sig blind på detta. Slipning och form för att stenen kan upplevas väldigt olika.
  • C som i ”clarity”: Klarheten hos en diamant mäts med en gradering som börjar på F och det motsvarar då en sällsynt diamant som är helt felfri: IF – Internally Flawless.

Besök en välrenommerad smyckesbutik i Stockholm och fråga om skillnaderna och vad de har för inverkan på utformning och pris.

Smycken av hög kvalitet kan räcka i generationer och chansen för att den håller länge ökar om du ser till att underhålla den på ett bra sätt. Här är några punkter som är bra att lägga på minnet; Kolla att klorna i infattningen är intakta och håller stenen på plats. Undvik att simma i klorbassäng med ringarna på och sist men inte minst, lämna in ringarna till guldsmeden årligen för en kontroll.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld.”

Tags: förlovningsring, Köpa diamantring, Silverringar Stockholm, Smyckesbutik stockholm