Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

TIPS NÄR DU ÄR UTE EFTER UNIKA DIAMANTRINGAR I STOCKHOLM

2019/12/31

Det är svårt att inte hålla med om uttrycket ”diamanter är en kvinnas bästa vän” – deras exklusiva och gnistrande utseende strålar helt enkelt av elegans och tidlös skönhet. Diamantringar behöver heller inte bara vara till för förlovning och bröllop, utan kan användas vid alla tillfällen i livet när du vill ge din outfit det där lilla extra. När man planerar att köpa ett så exklusivt smycke som en diamantring är det dock viktigt att tänka på vissa saker för att få den kvalitet och hållbarhet man förväntar sig. Oavsett om du är ute efter en förlovningsring att överraska din partner med eller en liten och delikat diamantring att bära till vardags kommer nedanstående tips förhoppningsvis göra valet något enklare för dig. Letar du diamantring i Stockholm finns det dessutom en mängd olika juvelerare att välja bland, nedan följer därför också några tips på hur du hittar en som passar just dina önskemål!

Vad ska man tänka på när man ska köpa diamantring i Stockholm?

Vilken typ av diamant ska du köpa? Vad är skillnaden mellan en solitärring och en alliansring? Det kommer att dyka upp många frågor i huvudet när du börjar leta diamantringar i Stockholm och därför är det viktigt att läsa in dig på ämnet. Man brukar exempelvis prata om fyra C när man pratar om diamanters kvalitet – cut, color, clarity och carat. Cut står för slipning och handlar alltså om vilken form diamanten har, men också hur mycket den kommer gnistra. Välj bland prinsesslipade, markisslipade, hjärtformade och runda diamanter för att hitta den design som faller just dig i smaken. Color representerar i sin tur diamantens färg och här gäller det att hitta en diamant som är så färglös som möjligt. Färgen betygsätts på en skala från D till Z, där D representerar en helt färglös diamant och Z en diamant med mycket naturlig färg. Ju mer färglös diamanten är desto dyrare blir den, så se till att välja en diamantring i Stockholm som passar din budget.

Nästa C står för clarity och hjälper dig att kontrollera diamantens renhet. Även renhetsgraden påverkar smyckets pris och du kan därför be juveleraren att ta fram en ring som passar din unika budget. Sist men inte minst är det viktigt att välja hur många carat diamanten ska ha. Detta är nämligen viktenheten för diamanter 1 Carat motsvarar 200 milligram ren diamant.

Var kan man hitta diamantringar i Stockholm?

Olika juvelerare kommer erbjuda olika typer av diamantringar i Stockholm, så det bästa du kan göra är att besöka några olika för att jämföra smyckena och kvaliteten mot varandra. När du vet vad du ska titta efter är det enklare att veta vem som erbjuder bäst kvalitet för priset och med lite tur kan de även hjälpa dig att skapa anpassade diamantringar skräddarsydda efter dina önskemål. På så sätt får du en diamantring helt olik alla andras och ett smycke att glädjas över att bära livet ut. Flest smyckesbutiker på samma plats hittar du i de centrala delarna av Stockholm, men kika gärna runt online innan du ger dig ut för att köpa din diamantring för att ha ett hum om vilka juvelerare du vill besöka. Lycka till!