Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

TIPS FÖR ATT VÄLJA RÄTT VIGSELRINGAR

2016/06/29

Vackra backdrops, moderna bordsdukningar, blommor och belysning – det finns mycket att använda sig av för att göra bröllopet unikt och personligt. Även om varje del av firandet har sin speciella uppgift och bidrar till bröllopet i sin helhet, är vigselringarna en av de absolut viktigaste. I slutet av dagen handlar bröllopet om två personer som avger ett löfte om att spendera sitt liv tillsammans. Ringarna är en symbol för detta och ska förhoppningsvis bäras livet ut. Följande är några tips för att välja rätt vigselring:

Smalna ner alternativen

Ringarna är förmodligen ett av de få smycken som paret kommer att välja tillsammans och som kommer att bäras varje dag. Idag finns en uppsjö av alternativ att välja mellan, och det kan vara en bra idé att skapa sig ett hum om vad man är ute efter innan man beger sig till juveleraren. Ska vigselringen vara i samma material och matcha er förlovningsring? Ska båda partners ha samma ring eller ska de vara

olika? Är ni ute efter diamanter eller andra ädelstenar? Genom att besvara några enkla frågor kan ni snabbt smalna ner era alternativ.

Börja tidigt

När ni har skapat er en idé om vad det är ni vill ha är det dags att ge er ut och handla. Det kan vara smart att ge sig ut i butikerna minst 2-3 månader före bröllopet. På det sättet får ni tid att verkligen söka ordentligt. Om ni vill ha specialbeställda ringar kan det vara smart att starta ännu tidigare.

Mixa och matcha

Ringarna ni väljer ska som sagt bäras under en lång tid, och det är därför viktigt att båda hittar något som de verkligen gillar. Ringarna bör reflektera bådas er individuella stil, även om detta innebär att ringarna blir olika. Det finns flera sätt att skräddarsy ringar så att de blir olika men samtidigt känns som ett par.

Sätt upp en budget

Alla vigselringar varierar i sitt pris, men det är inte ovanligt att man ändå spenderar en större summa. Bland annat beroende på vilket material de är gjorda i blir priset annorlunda. Bröllopsringar i guld är till exempel ofta billigare jämfört med ringar i platina. Att lägga till stenar som diamanter och att gravera ringarna höjer dessutom priset. Allt detta bör inkluderas i budgeten och ni bör vara överens om ett maxpris innan ni besöker en smyckesbutik i Stockholm för att välja.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”