Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

Tappar dina smycken färg?

Hur man undviker färgförlust hos smycken: 5 viktiga tips

Att investera i vackra smycken är ett sätt att förbättra ens stil och utseende. Men för många smyckesägare är färgförlust ett vanligt problem som kan minska smyckets estetiska värde över tid. För att hjälpa dig att hålla dina smycken i toppskick, här är fem värdefulla tips för att undvika färgförlust och behålla deras skönhet längre.

Välj högkvalitativa material

När du väljer smycken, satsa på högkvalitativa material som rostfritt stål, äkta guld och äkta silver. Dessa material är mer motståndskraftiga mot färgförlust än billigare alternativ och kommer att behålla sin glans och färg över tid.

Undvik kontakt med vatten och kemikalier

För att förlänga livslängden på dina smycken är det viktigt att undvika kontakt med vatten och kemikalier såsom parfymer, hårspray och rengöringsprodukter. Dessa ämnen kan påverka smyckets yta och orsaka att färgen bleknar eller försvinner.

Förvara smycket på rätt sätt

Förvara dina smycken på ett säkert och torrt ställe när de inte används för att minska risken för slitage och exponering för fukt. Använd smyckeskrin eller smyckesatser för att hålla dina smycken organiserade och skyddade från skador.

Undvik att bära smycken vid aktiviteter som kan slita på dem

Undvik att bära dina smycken när du utför aktiviteter som kan slita på dem, såsom träning eller tungt arbete. Slitage och friktion kan skada smyckens yta och orsaka att färgen tappas.

Regelbunden rengöring och underhåll

Rengör dina smycken regelbundet med en mjuk trasa för att avlägsna smuts och oljor som kan ansamlas på ytan. Undvik dock att använda starka rengöringsmedel eller slipande material som kan skada smyckets yta.

Genom att följa dessa enkla tips kan du minska risken för färgförlust hos dina smycken och njuta av deras skönhet och glans under lång tid framöver.

“Författarens åsikter är helt sin egen och kanske därför inte speglar åsikterna hos Hellströms Guld.”