Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

GULDSMYCKEN – ETT UTTRYCK FÖR EVIG KÄRLEK

2015/02/25

Hellströms Guld är en ledande guldsmed i Stockholm och har funnits ända sedan 1955. Tidigare känt under namnet Hellströms & Åhrling, döpte de om sig till Hellströms Guld i mitten av 80-talet och har sedan dess verkat under det namnet. Med sin egen produktionsstudio tillverkar de smycken i olika former, utföranden och metaller. Med 65 års arbete intrikat mot ädelmetallen guld, har de blivit experter på att skapa unika former och tagit fram unika designer av smycken som är ett av sitt slag.

Kvinnor i alla åldrar och genom alla tider har alltid älskat att bära guld för att framhäva den kvinnliga skönheten men även för att det aldrig blir omodernt och passar för alla tillfällen.

Guldsmycken är en tidlös gåva av uttryck. Guld har visats i de flesta kulturer för att vara en symbol för makt, rikedom och välstånd och människor har använt guld för utsmyckning sedan århundraden. En guldring används för att symbolisera sammanfogning av två personer i äktenskapet.

Smycken i guld har ett stort värde som släktklenod. Guldsmycken kan gå i arv från generation till generation utan några att skavanker uppstår eller att smycket tappar sin gyllene glans. Som en uråldrig egendom som innehåller minnen av familjens kärlek.

Det sägs att kärlek varar för evigt, men så gör även guld och kanske just av den anledningen väljer de flesta brudpar att få sina vigselringar utformade i guld, som en symbol för evig kärlek. Hellströms Guld har sin egen tillverkning av smycken där de använder den bästa kvaliteten av guld blandat med koppar eller silver för hållbarhetens skull eftersom rent guld är för mjukt för att användas för smyckestillverkning. De gör guldsmycken i allt från klassiskt utförande till att följa de senaste trenderna inom smyckestillverkning.

Vackra smycken i olika utföranden finns på Hellströms Guld i överflöd. Men om du som kund vill ha ett mer personlig utformat smycken kan du få detta tack vare deras unika egen tillverkning av smycken. Skräddarsydda ornament där stenar används i kombination med olika metaller kan också tillverkas efter kundens önskemål. De vet hur man tar väl hand om smycken och har en professionell och erfaren guldsmed i deras produktionsstudio. De gör och säljer guldsmycken till överkomliga priser men utan att kvalitén försämras.

”Åsikterna i den här texten är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis Hellströms Gulds åsikter.”