Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

FÖRLOVNINGSRING I STOCKHOLM

2015/09/12

En förlovningsring och en vigselring kan se precis likadana ut. Men det finns trots allt några skillnader.

Vad symboliserar förlovningsringen?

En förlovningsring är ett tecken på att två människor älskar varandra och vill gifta sig med varandra. Ringen är en symbol för tillhörighet och signalerar att man lovat bort sig till någon och inte är tillgänglig. Traditionellt sett symboliserade ringens storlek och eventuella ädelstenar välstånd och rikedom, men numera brukar man välja en ring som man trivs med och tycker om. Förlovningsringen bärs av båda partners i ett förhållande.

Vad symboliserar vigselringen?

Vigselringen symboliserar det slutgiltiga beviset för den livslånga kärleken. Traditionellt sett var det bara kvinnan i ett äktenskap som bar vigselringen men idag är det lika vanligt att båda parter bär vigselring och att de växlas under vigselakten.

Beskrivning av en förlovningsring:

En förlovningsring kan se ut på många olika sätt. De flesta förlovningsringar är släta ringar i rött eller vitt guld. Men det finns även de som väljer att ha en eller flera ädelstenar infattade.

Beskrivning av en vigselring:

Precis som förlovningsringen är det vanligt att vigselringen är tillverkad av rött eller vitt guld. Många vigselringar har dessutom flera ädelstenar.

Det är inte ovanligt att välja alliansringar som ring till förlovning eller vigsel. Alliansringarna har diamanter runt hela ringen som ett band som symboliserar evig kärlek. Hos Hellströms Guld i Stockholm finns ett stort utbud av olika ringar för den som är på jakt efter förlovningsring alliansring eller vigselring. Butiken verkar ha ett stort utbud av ringar för alla tillfällen i både rött och vitt guld, med eller utan ädelstenar. De har även en egen ateljé där de kan tillverka ringar helt efter kundens önskemål vilket passar den som letar efter en helt unik förlovningsring i Stockholm.

Hos Hellströms Guld kan kunder få förlovningsringar i guld, silver eller något annat material och med gravyr, stenar eller i annan form. Deras skickliga guldsmeder kan skapa helt unika ringar som inte liknar något annat. Dessutom kan de tillverka matchande halsband, armband eller örhängen.

Hellströms Guld har varit i branschen sedan 1955 och har därför lång erfarenhet av att tillhandahålla ringar och andra smycken som kunderna efterfrågar. För den som ska köpa förlovningsring i Stockholm kan Hellströms Guld mycket väl vara första alternativet. Med många valmöjligheter är det lätt att hitta en ring som passar personlig stil och smak och som kan symbolisera den unika kärleken mellan två personer.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld.”