Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

FANTASTISKT UTBUD OCH MÅNGA GODA RÅD STÅR TILL BUDS NÄR DU KÖPER GULDSMYCKEN STOCKHOLM

2017/09/29

Det är en fin tradition att uppmärksamma livets milstolpar med tidlösa och beständiga gåvor. Ofta är det familjehögtider som dop, konfirmation eller studentexamen som är anledningen. Men att köpa smycken är inte som vilken shopping som helst. Här krävs både kunskap och fingertoppskänsla. Var frågvis och läraktig när du besöker juvelerarens butik.

Familjens traditioner

Många gånger är det dock en bra början tala med den närmaste familjen. Ibland har man egna traditioner att falla tillbaka på. Det kan ge mycket att titta på gamla foton och gräva lite i byrålådorna! Hur såg det ut på mormors tid eller i generationen före oss? Det är naturligtvis också viktigt att besöka juveleraren och prata igenom det här med guldsmycken Stockholm. Ta med familjens smycken och få dem värderade och lär dig mer om deras historia.

Du designar smycket

Kanske vill du göra en egen design? Det finns juvelerare med egen studio, där du har stor möjlighet att påverka utformningen. Å andra sidan är det ofta värt att satsa på kända namn som borgar för kvalitet och som skapar det mer tidlösa som man ofta är ute efter. En lite dyrare men inspirerande idé är att börja med valet av ädelstenar och sedan skapa ett guld halsband där de monteras in. Stilen kan du sedan återanvända i andra typer av smycken som ringar till exempel.

Manliga smycken

Förutom de högtidliga tillfällena finns många andra anledningar att utöka smyckeskrinet. Det gäller inte minst hur män pyntar sig. Genom alla tider har män burit smycken minst lika ofta som kvinnorna. Ofta som ett tecken på status och rikedom. Bling-bling i form av ringar och kedjor är ett mera nutida exempel! Guld örhängen för tankarna till pirater och historiska personer, så det kan bli riktigt tufft. Runt Medelhavet har man gjort fynd som är 6 000 år gamla av dessa öronprydnader. Idag provar många piercing eller till och med att tänja ut hål i till exempel öronsnibbarna, rätt ofta i kombination med att tatuera kroppen. Det finns ett antal artister och musiker som kan ge idéer i den vägen.

En livslång relation

Kanske har du haft turen att ärva fina smycken? Det är säkert din förhoppning att du kommer att kunna lämna dyrgriparna vidare till nästa generation också. För att göra detta möjligt är det viktigt att vårda guldet och silvret på rätt sätt. Så här kan du rengöra dem hemma: blanda två delar handdiskmedel med tio delar vatten. Det bör vara ljummet. Låt smyckena ligga i ungefär tre timmar. Rengör sedan försiktigt med mjuk borste. Skölj noggrant och torka med mikrofiberduk. Polera med särskild polerduk som du kan köpa hos juveleraren. Kombinera detta med att låta guldsmeden göra en årlig kontroll.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”

Tags: guld halsband, guld örhängen, guldsmycken Stockholm