Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

ALLIANSRINGAR MED DIAMANTER: ALLT DU BEHÖVER VETA

2019/03/30

Att välja den perfekta vigsel- eller förlovningsringen är oerhört viktigt. Det är ett smycke du förhoppningsvis kommer bära under resten av ditt liv och som kommer påminna dig om din kärlek till din partner. Idag finns det en mängd olika ringmodeller tillgängliga på marknaden i både standardutföranden och skräddarsydd design. En av de populäraste är alliansringen och i den här guiden kommer du lära dig allt du behöver veta om denna vackra och tidlösa ringmodell.

Vad är en alliansring?

För bara några årtionden sedan såg en vigselring nästan alltid ut på samma sätt – ett slätt band, ofta i rött eller vitt guld, och en enda diamant i mitten. Som tur är har mycket förändrats och idag har du möjlighet att designa din ring efter din och din partners unika och personliga smak. En alliansring är ett bra alternativ för dig som söker något tidlöst och en ring som skapar lagom mycket uppmärksamhet. Den är inte designad med en diamant i mitten, utan består i stället av flera mindre som sitter utplacerade längsmed bandet. Det finns helalliansringar där hela bandet är täckt av diamanter och halvalliansringar med diamanter runt halva delen av bandet, men också alliansringar med diamanter som täcker 3/4, 1/4 osv. Vad du föredrar är helt upp till dig och genom att ta kontakt med en professionell juvelerare kan du få tips och råd kring olika designer.

Vad symboliserar en alliansring?

Från början togs alliansringen fram för att symbolisera den eviga alliansen och kärleken mellan två personer. Det gör att alliansringen ibland också kan kallas för evighetsring och den är alltså otroligt populär både som vigsel- och förlovningsring. Den är enkel att kombinera med både en slät ring eller en solitärring med en diamant. Välj ut en alliansring i guld, silver, platina eller det material just du och din partner faller för hos en duktig juvelerare för att dessutom ha möjlighet att ge den en personlig touch i form av gravyr.

Alliansring i guld, silver, platina m.m.

Alliansringar kan tillverkas i en mängd olika material beroende på vilket utseende du tänkt dig och vilken budget du har. De vanligaste metallerna är guld eller platina och är perfekta val för dig som letar efter vackra smycken för speciella tillfällen. Silversmycken är ett lite billigare alternativ, men där bör du ha i åtanke att silver är ett lite känsligare material som lättare påverkas av slitage. Det är ett bra alternativ för smycken som ska användas vid enstaka tillfällen, medan platina- och guldsmycken är ett bättre alternativ på ringar som ska sitta på fingret varje dag.

Alliansringar i olika utseenden

Som tidigare nämnts kan alliansringar täckas med diamanter i olika mängd – helallians, halvallians, 1/4-allians osv. En alliansring behöver heller inte bestå av just diamanter, utan av andra vackra ädelstenar såsom smaragder eller safirer. Det som utmärker en alliansring är helt enkelt designen med de små stenarna som sitter på rad utmed bandet. Vilka material och stenar ringen är framtagen i avgör alltså dess pris och hur billiga eller dyra de alliansringar du tittar på kommer vara.

Köp alliansringar i guld i Sverige

Hitta en välrenommerad juvelerare där du bor och välj bland både dyra och billiga alliansringar i en mängd olika utföranden. Det viktiga är att du hittar en ring som passar din och din partners unika stil och smak i en design som ni kommer älska för resten av era liv.

Tags: alliansringar med diamanter