Denna webbplats använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vissa behövs för att sidan ska fungera korrekt. Läs mer
GULDSMED på östermalm I STOCKHOLM
HELLSTRÖMS GULD
PRISBELÖNT GULDSMED & JUVELERARE
Sedan 1955

8 FRÅGOR DU MÅSTE STÄLLA DIG INNAN DU KÖPER RINGAR INFÖR FÖRLOVNING

2018/08/31

Har du och din partner bestämt er för att förlova er? Eller ska du kanske överraska din käresta med en ring? Grattis! Innan du gör ditt val av ringar till er förlovning finns det dock en del frågor du bör ställa dig.

1. Har du satt en budget för ringar till er förlovning?

Det första du bör göra innan du ens börjar titta runt och sukta efter olika förlovningsringar är att sätta en rimlig budget. Fundera över hur mycket du eller ni kan tänkas vilja betala för ett par ringar för att på så sätt begränsa urvalet något.

2. Har du gjort tillräcklig research kring ringar inför förlovning online?

Nästa steg är att göra research på nätet. Idag finns mängder av återförsäljare världen över och det kan kännas övermäktigt att komma till en juvelerare utan att ha tittat på ringar i förväg. Både förlovningsring och vigselring handlar om tycke och smak och här är det upp till er vilken stil ni är ute efter.

3. Vilken typ av ringar till er förlovning föredrar du?

Dras du till vitt eller rött guld? Stor eller liten diamant? När du tittat runt på nätet och fått en känsla av vilken stil du föredrar är det en god idé att besöka en juvelerare som kan hjälpa dig vidare i valet av ring. De har stor kunskap kring olika material och modeller och kommer kunna berätta olika för- och nackdelar kring dessa.

4. Önskar du personliga detaljer på dina ringar till er förlovning?

Något som många tittar efter på ringar till förlovning är personliga detaljer. Något som påminner om just deras kärlek och band till varandra. Är detta något även du och din partner är intresserade av kan ni ta hjälp av er guldsmed för att se vilken speciell design just de kan erbjuda er.

5. Var kan du köpa personliga ringar till förlovning i Stockholm?

Är du ute efter att hitta bra ringar till förlovning i Stockholm finns det många juvelerare att välja bland. Tänk på att välja någon med flexibla lösningar och hög service, det kommer spela en avgörande roll i om ni går därifrån med ringar som ni kommer älska för alltid. Hellströms Guld är en juvelerare i Stockholm med egen ateljé som har över 60 års erfarenhet i branschen. De erbjuder vackra egentillverkade smycken och ser alltid till att uppfylla kundens förväntningar och önskemål.

6. Har era ringar till er förlovning rätt storlek?

Förutom att välja en förlovningsring till ett bra pris och med den design som du önskar är det viktigt att prova ut rätt storlek. En guldsmed kommer kunna hjälpa dig att mäta ditt finger för att tillverka en ring som passar dig perfekt.

7. Vilken typ av fattning har du bestämt för dina ringar inför förlovning?

Har du bestämt dig för en modell med stenar på tillkommer ytterligare ett val – vilken ringfattning vill du ha? Det finns olika typer av fattningar såsom klofattning, fadenfattning och kanalfattning. När du besöker en juvelerare kommer ni tillsammans kunna skissa fram en ring med precis den fattning som du föredrar.

8. Är metallen på dina ringar till er förlovning tillräckligt hållbar och enkel att underhålla?

I och med att förlovningsringarna ska användas dagligen gäller det att välja en metall som passar med din stil och personlighet. Vissa säger att guld passar bättre mot varma hudtoner medan kalla metaller passar bättre mot en kall hudton. Självklart är detta ingen regel, utan du ska välja den metall som du trivs bäst med. Välj även en metall som är hållbar och lätt att rengöra. Man brukar undvika just silver på just förlovning- och vigselringar då det är ett känsligare material. Satsa istället på en vacker ring i till exempel platina eller guld i rött eller vitt.

“Texten ovan är skriven i online-marknadsföringssyfte. Åsikterna är författarens egna och speglar inte nödvändigtvis åsikterna hos Hellströms Guld”