Smycken

Guldsmycken talar sitt tydliga språk

Guldsmycken har alltid talat ett universellt språk. De har varit något av mänsklighetens största begär i årtusenden. Ända sedan tidernas begynnelse har den oföränderliga skönheten hos guldsmycken gett dem en rättmätig plats som de mest eftersökta skatterna på jorden. Guld var antagligen den första metallen som användes för att tillverka smycken och ornament som skulle signalera rikedom. Idag är guldsmycken mer uppskattade än någonsin. Detta gör att guldsmeder och juvelerare ständigt letar efter nya innovativa sätt att kombinera guldets klassiska enkelhet med de senaste trenderna. En gång i tiden var guld något som bara var till för de bättre bemedlade och som signalerade frihet och njutning. Nuförtiden är guldsmycken något som de flesta kan få tag på och har råd med. Därmed inte sagt att guld är mindre eftertraktat för det.

Vackra smycken i guld finns i en uppsjö av olika utföranden. Kollektioner av olika smycken finns att hitta på många ställen. Men nu är det också lätt att få tag på mer personliga smycken. Specialtillverkning av smycken där ädelstenar kombineras med olika metaller och designer har blivit en ny trend. I och med en större variation har de också blivit mer överkomliga vilket har skapat en helt ny marknad för smycken.

Styrkan och mångsidigheten som guldsmycken erbjuder har gett inspiration och resulterat i enastående smycken genom tiderna. Guld är en ädelmetall som står emot korrosion och oxidation och utstrålar livslängd. Detta har varit inspirationskälla för juvelerare och guldsmeder i alla tider. Smycken i guld har aldrig varit så trendiga och eftersökta som nu. Dessutom har smyckesmarknaden stadigt vuxit de senaste åren. Hellströms Guld har länge varit i branschen och erbjuder både klassiska smycken och nyskapande designer. En sak är säker, smycken i guld är mer än bara smycken.