Köpa vigselringar? Besök vår smyckesbutik i Stockholm

vacker vigselring med diamantMånga väljer att köpa sina vigselringar tillsammans och överraskningsmomentet är inte alltid lika stort som vid frieriet. Designen på kvinnans vigselring bestäms oftast efter förlovningsringens utseende. Om man har en solitär förlovningsring kan en slät eller alliansring passa bra som vigselring. På sidan Diamantringar förklarade vi kort om de fyra C:n som man bör känna till om man ska köpa en diamantring. Läs mer om det här.

Modell

• Slät ring
Detta är en klassik förlovnings- och vigselring för män, men även vissa kvinnor föredrar den enkla och klassiska ringen.
• Solitärring med eller utan sidostenar
Utmärkande för en solitärring är att den domineras av en enda sten men många väljer även att lägga till sidostenar. Ringarna är mycket populär som förlovning- eller vigselring. I dessa fall bör man välja en hård och slitstark sten som tål dagligt användande.
• Alliansring
Stenarna i en alliansring kan gå hela vägen runt (helallians) eller runt halva eller en del av ringen (halvallians).

Trender

Precis som med allt annat går det även trender i vigselringar, men då ringen är tänkt att bäras för resten av livet bör man noggrant tänka över vilken typ av ring man ska investera i. En ring som känns helt rätt idag kanske inte alls passar om 25 år. Satsa på tidlösa ringar i klassiskt utförande.

Kvalité

En förlovnings- och vigselring måste vara av bra kvalité då dessa är tänkta att bäras dagligen och ringarna kommer att utsättas för slitage. Därför är det bra att välja en slitstark metall, som exempelvis platina eller guld. Silver är känsligare och det är ovanligt att man tillverkar förlovning- eller vigselringar i silver.

Var ute i god tid

Att köpa en vigselring är inte alltid lätt och man bör heller inte stressa fram ett beslut.
Ta god tid på er och gör research. Prova flera olika ringar och se vilken som känns bäst och passar bra ihop med förlovningsringen. Var ute minst två till tre månader innan bröllopet, om ni vill designa egna ringar behöver ni förmodligen ännu mer tid.

Vi på Hellströms Guld har varit i branschen länge och hjälpt många blivande äkta makar att välja ut de perfekta ringarna. Boka en konsultation med oss om ni letar efter vigselringar i Stockholm. Vi har ett stort utbud av ringar i rött och vitt guld, och skulle ni mot förmodan inte hitta något som faller er i smaken skapar vi gärna ringar efter era önskemål.