Hos oss hittar du ett stort utbud av förlovningsringar i Stockholm

Förlovningsringar i Stockholm från Hellströms GuldAtt köpa förlovningsringar kan vara ett av de största och viktigaste köpen man gör i livet. För många som besöker en juvelerare i syfte att köpa en ring kan dock alla olika modeller på ringar, slipningar och infattningar på diamanter upplevas som en svårnavigerad djungel.

Generellt är uppfattningen att det är enklare att köpa en ring till en man än till en kvinna, såvida inte bägge parter föredrar helt släta ringar.

Nedan har vi listat några tips som kan vägleda dig till den perfekta ringen som din partner (förhoppningsvis) inte kan säga nej till.

Budget
Försök att sätta en tydlig budget på ringen. Priser på förlovningsring kan variera enormt, så lägg tid på tänka ut vad det är för typ av ring du är ute efter redan innan du bestämmer budget.
En slät ring utan stenar är till exempel betydligt billigare än en diamantring, och guld är i regel billigare än platina.

Hitta ”rätt” ring
Att smaken är olika vet vi, så utgå från personen som ska bära ringen och inte bara efter egen smak. Ett smart tips är att titta i smyckeskrinet och vad som finns där. Är det mest vitt eller rött guld? Är det diskreta och enkla smycken eller mycket ”bling”? Eller ta en titt på din partners klädstil och tänk på smak, livsstil och jobb för att avgöra vilken typ av ring som passar bäst.
Du kan naturligtvis också överväga att överraska med egendesignade förlovningsringar. Mer personligt än så blir det inte.

Storlek
Är du osäker på din partners ringstorlek? Om din partner har andra ringar kan du ”låna” med dessa till juveleraren för att få rätt storlek eller åtminstone komma så nära som möjligt.

Som ni märker är det mycket att tänka på! Kom in till oss, vi hjälper gärna till. Oavsett om du vill designa egen ring eller köpa en färdig